Uzuuun bir aradan sonra merhaba,
Son tarifimi beş yıl önce yazmışım. Çok
uzun zaman olmuş. Nasıl geçtiğini anlayamadığım bir dönem. Şimdilerdeyse tam
tersi. Hem yaşadığımız her günün hem de geçmiş günlerin nasıl geçtiğini anca
farkettiğimiz bir dönemden geçiyoruz. Bu farkındalığın faydalarından biri de
önceden sevdiğim şeylere vakit ayırmam gerektiğini görmem. Bu yüzden karantina günlerinde
pişirdiklerimi paylaşarak uzun zamandır ilgilenmediğim blogumu yeniden
canlandırmaya karar verdim. Bilhassa can sıkıntısından ama özelinde Meleğim gibi ergen
olduğu için bir türlü doyamayan çocukları olanlara biraz fikir verir diye düşündüm.
Bugünün tarifi, kızımın koca bir tepsiyi iki
günde bitirdiği çörekotlu kurabiye. Ben kurabiyeden ziyade hamuru çok ince açarak bisküvi gibi yapıyorum,
sanki daha güzel oluyor.
Malzemeler: 1 y.k. çörekotu, 1 y.k. tuz, 200
gr. oda sıcaklığında tereyağı, 4 y.k.
susuz yoğurt, 1 ç.k. sirke, 1 paket kabartma tozu, 1 yumurta, 1 yumurtanın
sarısı(üzerine sürülecek), aldığı kadar un.
Yapılışı: Bütün malzemeleri karıştırıp unu
yavaş yavaş dökerek yumuşak bir hamur elde edin. Ben bütün ürünleri organik ya
da doğal üretim kullandığımdan un miktarı farklılık gösterebilir diye özellikle
şu kadar bardak un diye belirtmedim. Bu yüzden ilk su bardağından sonra unu azar
azar koyarak kendi ölçünüzü bulabilirsiniz. Hamura İstediğiniz şekli verin. Ben
kızım bisküvi gibi ince sevdiği için hamuru merdaneyle bir hayli ince açıp çay
bardağı ile yuvarlak kesiyorum. Üzerine yumurtanın sarısını sürün. Önceden 165
derecede ısıtılmış fırında fanlı programda 10, fansız programda 15 dakika
pişirin. Ben bisküvi gibi ince yaptığım için fanlı programda 6-8 dakika yeterli
oldu.
Afiyet olsun!