Sayfalar

17 Aralık 2014 Çarşamba

Kakuleli, Elma Kabuklu Yeşil Çay

Günün herhangi bir saatinde, işte veya evde, çalışırken, kitap/makale okurken, dergi karıştırırken, bilgisayar başında yazarken ya da gezinirken, ödev hazırlarken, yemek yaparken, örgü örerken, dikiş dikerken, fotoğrafları düzenlerken, İstanbul hasretim depreşmişken, enerji doluyken ya da “hafif bir kırıklığım var” hissi üstümdeyken hep yanımda o var. Yapması kolay, içmesi keyifli...
Malzemeler: 3-4 su bardağı sıcak su, 1 dolu tatlı kaşığı yeşil çay, 3-4 tane kakulenin tohumları, 1 dolu tatlı kaşığı elma kabuğu kurusu.

Yapılışı: Kaynamış suyu porselen çaydanlığa koyun. Üzerine yeşil çay, kakule ve elma kabuğu kurusunu ekleyin. Çaydanlığın üzerine sıcak tutan kılıf geçirin veya büyükçe bir havluya sarın. 4-5 dakika bekleyip servis edin. 
Afiyet olsun!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails