Pescateryen yani balık yiyen vejetaryen olmayı seçeli
neredeyse iki ay oluyor. Elbette eşim ve kızım et yemeye devam ediyorlar,
dolayısıyla ben de onlara etli yemekler yapmaya devam ediyorum. Bu sürede hiç et yemeği
özlemediğimi fark ettim. Üstelik sindirim sistemim çoook çok uzun zamandan sonra
tıkır tıkır çalışıyor, nihayet. Aşağıdaki tarifi de cumartesi akşamı
evdekilerle kendime ne yapabilirim, diye buzdolabını kurcalarken uyduruverdim. Sıklıkla
yemek isteyecek kadar da beğendim. 2
kişi bu salatayı paylaşabilir tabii ama ben tek başıma yedim :)
Malzemeler: 1 demet roka, 5-6 tane kurutulmuş domates, ½ cam
kase haşlanmış nohut, damak zevkinize göre nar ekşisi, zeytinyağı, tuz.
Yapılışı: Kurutulmuş domatesleri sıcak su dolu kaseye koyun
ve bekletin. Roka yapraklarını sirkeli suda 5 dakika kadar bekletip tek tek yıkayın, mümkünse kurutucuda suyunu alın ve ince ince
kıyın. Rokayı orta boy bir salata kasesine koyun ve üzerine önceden haşlanmış
nohudu serpiştirin. Kurutulmuş domatesleri sıcak sudan çıkarın ve küçük küçük
doğrayıp salataya ekleyin. Son olarak damak zevkinize göre ayarlayabileceğiniz
nar ekşisi, zeytinyağı ve tuz karışımını bir çay bardağında karıştırıp
salatanın üzerinde gezdirin. Afiyet olsun!