Sayfalar

20 Şubat 2015 Cuma

Yulaflı Kurabiye

Bugün size hafta sonu çocuğunuzla birlikte yapabileceğiniz yapımı kolay, tadı nefis bir kurabiye tarifi vereceğim. Kurabiyelerin ne kadar sürede bayatlayacağını test edemedik çünkü iki günde bitti :) Aşağıdaki miktarlarla fotoğrafta gördüğünüz büyüklükte kurabiyelerden 15 tane çıkıyor. Un olarak tam buğday unu kullanacaksanız önce ½ su bardağı un koyun. Bazı tam buğday unlarında aşağıdaki ölçü un fazla gelebilir. Malzemelerin hepsini karıştırdığınızda ihtiyaç olursa biraz daha tam buğday unu koyabilirsiniz. Arzuya göre içine konulacak baharatları da değiştirmek mümkün. Örneğin tarçın yerine toz kişniş kullanılabilir. Ben bir arkadaşımda içinde portakal kabuğu reçeli olanını da yemiştim ama sanırım reçel sevmediğimden bana çok tatlı gelmişti.
Malzemeler: 2 su bardağı yulaf ezmesi, 1 su bardağından 2 parmak eksik un, 1 silme çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı tarçın, oda ısısında yumuşamış 60 gr. tereyağı, 2 silme yemek kaşığı toz şeker, 1 adet yumurta, 1 silme tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil, 50 gr. küçük parçalar halinde çikolata.
Yapılışı: Büyük bir kâsede yulaf ezmesi, un, karbonat ve tarçını karıştırın. Başka bir karıştırma kabına tereyağı ve toz şekeri koyup 3-4 dakika, krema hâline gelinceye kadar çırpın. Yumurtayı ekleyip 1 dakika daha çırpın. Zencefil rendesini ekleyip çırpmaya devam edin. İki ayrı kaptaki karışımı birleştirip, tahta kaşıkla karıştırın. En son çikolatayı ekleyip, bir kaç kez daha hafifçe karıştırın. Hamurun üzerini streç folyoyla örtüp buzdolabına koyun ve 15 dakika bekletin. Bu sırada fırını 180 dereceye ayarlayın. Fırının önceden 180 derecede ısıtılmış olması çok önemli. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde çok bastırmadan hafifçe yuvarlayın ve aralıklı bir şekilde tepsiye dizin. Üzerleri kızarıncaya kadar, yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. 
Afiyet olsun! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails