Bugün size hafta sonu çocuğunuzla birlikte
yapabileceğiniz yapımı kolay, tadı nefis bir kurabiye tarifi vereceğim. Kurabiyelerin
ne kadar sürede bayatlayacağını test edemedik çünkü iki günde bitti :) Aşağıdaki miktarlarla fotoğrafta gördüğünüz büyüklükte kurabiyelerden
15 tane çıkıyor. Un olarak tam buğday unu kullanacaksanız önce ½ su bardağı un
koyun. Bazı tam buğday unlarında aşağıdaki ölçü un fazla gelebilir. Malzemelerin
hepsini karıştırdığınızda ihtiyaç olursa biraz daha tam buğday unu
koyabilirsiniz. Arzuya göre içine konulacak baharatları da değiştirmek mümkün.
Örneğin tarçın yerine toz kişniş kullanılabilir. Ben bir arkadaşımda içinde
portakal kabuğu reçeli olanını da yemiştim ama sanırım reçel sevmediğimden bana
çok tatlı gelmişti.
Malzemeler: 2 su
bardağı yulaf ezmesi, 1 su bardağından 2 parmak eksik un, 1 silme çay kaşığı
karbonat, 1 çay kaşığı tarçın, oda ısısında yumuşamış 60 gr. tereyağı, 2 silme yemek
kaşığı toz şeker, 1 adet yumurta, 1 silme tatlı kaşığı rendelenmiş taze
zencefil, 50 gr. küçük parçalar halinde çikolata.
Yapılışı: Büyük
bir kâsede yulaf ezmesi, un, karbonat ve tarçını karıştırın. Başka bir
karıştırma kabına tereyağı ve toz şekeri koyup 3-4 dakika, krema hâline
gelinceye kadar çırpın. Yumurtayı ekleyip 1 dakika daha çırpın. Zencefil
rendesini ekleyip çırpmaya devam edin. İki ayrı kaptaki karışımı birleştirip,
tahta kaşıkla karıştırın. En son çikolatayı ekleyip, bir kaç kez daha hafifçe
karıştırın. Hamurun üzerini streç folyoyla örtüp buzdolabına koyun ve 15 dakika
bekletin. Bu sırada fırını 180 dereceye ayarlayın. Fırının önceden 180 derecede
ısıtılmış olması çok önemli. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin ve hamurdan
ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde çok bastırmadan hafifçe
yuvarlayın ve aralıklı bir şekilde tepsiye dizin. Üzerleri kızarıncaya kadar,
yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder