Sayfalar

22 Nisan 2011 Cuma

Mantarlı Dana Nuar

Bu yemeği geçen haftanın menüsüne yazarken çok umutsuzdum. Bu aralar yapabileceğimi hiç sanmıyordum ama mutfakta Speedy Gonzales misali müthiş hızlı çalışınca olabildi. Umarım ALES sınavında da soruları bu kadar hızlı çözebilirim:)
Yemeği yapmaktan zevk aldın mı diye soracak olursanız ehh! diyeceğim. Daha önce yapmadığım yeni bir tarifi denemek güzeldi tabii ama tadını çıkaracak kadar vaktim olsaydı daha mutlu olabilirdim.
Malzemeler: 3 adet kalın dilimlenmiş dana nuar, 200 gr. mantar, 1 adet orta boy soğan, 2 adet kırmızı biber, 2 adet büyük domates, kekik, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2/3 su bardağı kaşar rendesi
Hazırlanışı: Nuar dilimlerini kızdırılmış yağda kızartıp bir cam tepsiye dizin. Soğanı pembeleşinceye kadar kavurup üzerine dilimlenmiş mantarları ilave edin. İnce kıyılmış biberleri de katarak biraz daha kavurun. Küp şeklinde doğranmış domatesleri de ilave ederek suyunu çekene kadar pişirip tuz ve kekik ilave edin. Bu karışımı nuar dilimlerinin üzerine yayın ve fırına sürün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Daha sonra etlerin üzerini tamamen kaşar peyniri rendesiyle kaplayın. 5-10 dakika daha fırında pişirmeye devam edin. Kaşarlar eriyip hafif pembeleşince fırından alıp servis yapın.
Not: Misafirlerinize ikram etmeyi düşünüyorsanız önceden hazırlayıp yemek saatinden 10 dakika önce fırına verebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails