Bu salatayı buzluğun dibinde unuttuğum haşlanmış buğdayları görünce hemen iki dakikada uyduruvermiştim, yaklaşık iki ay önce. Açıkçası, buğdaylar çözüldükten sonra herhalde yenemez haldedirler diyerek, pek ümitsizce karıştırdım malzemeleri. Dolapta yeşillik namına sadece roka bulabildim, koydum. Bir de ben nar ekşisini çok sevdiğimden her şeye fazla fazla koyarım ama size önerim, 1 kaşıkla başlayıp damak tadınıza göre miktarı ayarlamanız. Fındık turp da salatanın olmazsa olmazı değil elbet. Tarif 3-4 kişilik.
Malzemeler: 1 su bardağı haşlanmış buğday, 1 adet orta büyüklükte rendelenmiş veya jülyen doğranmış domates, 1 demet incecik doğranmış roka, 3-4 tane fındık turp, 2 dolu çorba kaşığı nar ekşisi, zeytinyağı, bir çimdik tuz
Yapılışı: Haşlanmış buğdayları karıştırma kabına alın. Üzerine incecik doğranmış rokayı ve domatesleri ilave edin. Nar ekşisi, zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırın. Üzerini de fındık turpla süsleyin. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder