Bugünkü yemeğimizi Linda Fraser’ın Chicken Delights adlı kitabından seçtim. Bu kitabı 2005 yılının Mayıs ayında Londra’ya, arkadaşlarımızı ziyarete gittiğimizde, Thames Nehri’nin kenarında kurulan, eski kitapların satıldığı tezgahlardan birinden çok komik bir fiyata almıştım. Kitabın basım tarihi 2002. Yurtdışında basım tarihi 1 yıl öncesi bile olsa kitapların fiyatları epey düşüyor. Sanırım kitabın bu kadar ucuz olmasının sebebi buydu. Çünkü içinde gerçekten değişik ve güzel tarifler var.
Biz tavuk yemeklerini çok severiz. Gördüğüm, duyduğum her değişik tavuk tarifini mutlaka not ederim. Bu yüzden bende değişik tavuk tarifleri boldur. Doğal olarak bu sayfalarda da sıklıkla tavuk yemekleri tarifi göreceksiniz. Tarifimiz 2-4 kişilik
Malzemeler: 8 parça derisi alınmış tavuk butu veya 4 parça ince tavuk biftek, 1 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı limon suyu, 2 yemek kaşığı yoğurt, 4 yemek kaşığı ince doğranmış taze nane, tuz, karabiber
Yapılışı: Bal, yoğurt, limon suyu ve naneyi karıştırın. Üzerine çizikler attığınız tavuk etlerini bu karışıma yatırın. 30 dakika bekletin. Izgara tavada orta ateşte, tavuklar altın sarısı rengini alana kadar çevirerek pişirin. Tarifin orijinalinde üzerine ince doğranmış taze nane serpiştirilmişti ve yanında haşlanmış taze küçük patates ve yuvarlak dilimlenmiş domatesle servis ediliyordu. Ama ben pirinç veya bulgur pilavını da yanına çok yakıştırdım.
Afiyet olsun!
mmmm lezizz demek tavukları çok seviosunuz.bzm ekmek teknesine bi ugraderim her pilç erpilçdegildir reklamları izlediniz bzekmegimizi tavuktan çıkarıyoruzd a selamlar
YanıtlaSilselam
YanıtlaSilsenin yemek kültüründen etkilendim doğrusu. ben yemek konusunda çok beceriksizim. seninkilerden birşeyler öğrenirim belki :-)
öptük seni ve prensesi...
gorki
tavuk konusunda tam bir tarif özürlüyüm... Bu tarifi bir deneyeceğim. Farklı tariflerini heyecanla bekleyeceğim...
YanıtlaSil